0 Läs mer >>
Föregående helg spenderade Emelie och jag i underbara Säfsen! Vi åkte dit för att göra något så kollosalt roligt som att flyttstäda. För det första blev det inte riktigt som vi tänkt oss och för det andra hade vi faktiskt kollosalt roligt! 

Vi lämnade alla lyckliga studenter i Nyköping i fredags eftermiddag och styrde kosan norrut. Lite motsträviga var vi allt, för vi ville ju gärna  stanna kvar och kolla på studentflaken i det jättehärliga vädret. Men flyttstäd är flyttstäd och en roadtrip med rätt musik och sällskap är minst lika kul som att se på glada studenter!

Resan upp går bra, vi blir gladare ju längre in i Dalarna vi kommer; vem älskar inte Dalarna liksom? 
Men då händer det.  När jag kör också. I Sunnansjö, ca 4 mil från Säfsen, fungerar det längre inte när jag gasar eller bromsar . Jag får lätt panik. Emelie tror jag skojar först. 
Turligt nog kommer det en korsning där vi kan svänga vänster in på en parkering. När jag svänger går det dock väääldigt segt... Styrservon svarar knappt  . Lyckas göra en riktigt schysst parkering trots ej fungerbara bromsar och styrservo! 
Jaha då sitter vi där. Nej vänta , vi ligger dubbelvikta av skratt. För under tiden som bilen slutar fungera lyssnarr vi på radio P1 med klassisk musik. Och precis när allt pajar så går tonerna i en olycksbådande melodi med slagpukor och höga ljusa fioler, och nu när vi fått stopp på bilen så har musiken övergått i en lugn, sällsam melodi bestående av klarrinetter... Ni kan ju se er framför oss.. Så typiskt att allt ska hända oss och samtidigt skrattar vi så tårarna rinner.


Ironiskt nog var det en stängd mack vi  stannade på....    

En Falk-försäkring-tacksamhets-tanke, bärgare och hyrbil senare så stupar vi äntligen i säng - hrm, liggunderlag och täcke- helt slut då vi båda var uppe sen kl 03.30 . ..

Frid och fröjd till slut.

Del 2 av våran fantastiska helg i Säfsen kommer snart upp. 

Frid och fröjd i Säfs...