0 Läs mer >>
Sommaren är verkligen här for real nu!
Hela förra veckan var det shorts och linne som gällde då det var så orotligt varmt! 
 
Jag tog mitt första dopp för i år med Åsa och Gucci i söndags i havet. Var så underbart skönt...😌
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På jobbet har vi fullt upp med den sista planeringen innan turisterna (förhoppningsvis) stormar iväg på både sem- och hemester! Jag har fått svara på turistfrågor från tre olika sällskap nu och det känns så himla kul! 
 
 
I förra veckan var vi på Klämmingens badplats i kiosken där vi har en liten hörna för turistinfo. Den fixade vi till och pimpade upp! Hittade den gamla livbojen och håven i ett förråd
 
 
Denna veckan har jag bland annat hunnit med att sammanställa ett häfte med kanotleder i Gnesta, både på svenska och engelska
 
 
 
 
Jag konstaterar varje dag hur bra jag trivs med allt detta. Administrativa grejer, skriva ihop saker, ta reda på information- gillar det! Och ser så mycket framemot när vi får använda all denna informationen till alla turister, och när vi kommer åka ut i sommaren och vara på plats ute och hjälpa till även där. 
Me so happy!😊😄
 
 
 
 
 
 
 

For real

0 Läs mer >>
Riktig mys-dag idag med regnet som faller och känslan av inga måsten... Så skönt.
 
Jag har spenderat dagen med att läsa Pärlsystern av Lucinda Riley, i serien om De sju systrarna. Har fastnat stenhårt för de böckerna! Jag börjar få smått panik över det faktum att det bara finns två böcker kvar i serien nu...😬🥺
Men men. Jag har redan börjat kolla på fler böcker jag ska läsa när jag är klar med dessa.
 
Har även lyssnat en hel del musik idag. Samlar ihop alla favoriter just nu till min sommarspellista!
Några av bidragen:
 
 
 
 
 
Passade även på att fota några av mina älskade blommor i regnet:
 
 
 
 
 

Slow saturday

0 Läs mer >>
I mitt sökande efter ett jobb som var mer än bara timmar och under en längre period så var det bland de sista jag sökte, innan jag sökt alla lämpliga som fanns, som nappade.
Turistvärd i Gnesta.
 
När jag såg det blev jag eld och lågor- det jobbet är ju som gjort för mig! Uppväxt i Björnlunda så kan jag ju allt som är värt att känna till - ja inom hela kommunen och vidare. 
Och nu i skrivande stund har jag just jobbat min första vecka och det känns helt fantastiskt bra! Jag har aldrig varit så taggad på ett jobb någon gång! 😃
 
Våra arbetsuppgifter innebär att finnas till för turister i sommar som besöker Gnesta och kommunen. Vi ska lyfta områdena och sätta det på kartan, tipsa om utflyktsmål, aktiviteter, restauranger, caféer osv. Och vi satsar extra hårt på sociala medier i  sommar, vilket jag gillar grymt att hålla på med!
 
Så denna första vecka har bestått av att planera hur vi ska lägga upp arbetet i sommar, vad vi ska göra, var vi ska vara på plats och hur. Och så har vi varit runt i Gnesta, Laxne, Björnlunda och Stjärnhov och delat ut broshyrer och kartor till restauranger, caféer, BNB´s osv. Så otroligt kul! Hela tisdagen gick åt att cykla i Gnesta i det härliga vädret😊 Och igår och idag så roadtripade vi Laxne, Stjärnohv och Björnlunda. Sååå  mysigt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då det är lite för långt mellan Nävekvarn och Gnesta så har jag nu flyttat in hos kärleken under sommaren,som ligger närmare! Men jag tog självklart med alla blommor och några andra saker så att jag kännar mig hemmastadd😊
 
Nu blir det en välförtjänt ledig helg.. Jag känner mig totalt utmattad efter att ha börjat jobba igen- även om det bara är på 75% haha! Men var ju nästan 4 månader sist så..
   
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer life

0 Läs mer >>
Just när jag "fått ordning" på mitt liv med lägenhet och en provanställning- och senare fast anställning- på världens mysigaste arbetsplats och med ett fantastistk härligt gäng kollegor så BAM!!!  
Corona ödelade nästan allt i sin väg... Bland annat just min arbetsplats. Såklart. 
Dessutom gick bilen sönder i samma veva.
 
Men. I got back up. Samtidigt som jag förlorade jobbet så fann jag kärleken igen. Undertbart...💖 Det har verkligen hjälpt en i denna speciella tid där hela världen verkligen blivit drabbad.
 
Några månader av a-kassa och ett överflöd av fritid helt plötsligt följde. Det var såklart svårt att hitta jobb under den tiden för alla ställen inom restaurang-branchen blev ju drabbade och  det var ju inte direkt någon som anställde i den tiden. Så jag fick söka alla jobb jag möjligtvis kunde. 
Hamnade tillslut mitt i det jag började fundera på i höstas. Att få göra något mer meniungsfullt och betydande. Jag sökte jobb som personlig assistent. Och precis som jag trodde så passar det mig som handen i handsken! 
 
Just den personen jag jobbar med är i min ålder och gillar att pyssla, måla, lägga pussel, böcker, hästar- precis allt det jag gillar! Det är ett jobb som behgöver lite påhittighet och kreavtivitet och glädje- återigen, jag är som gjord för detta! Jag trivs superbra med det och det är väldigt mycket frihet och självständighet,vilket alltid är skönt när man jobbar. 
Dock är det bara ett extrajobb på timmar, men det har gett mig mer än ekonomiskt stöd- jag börjar upptäcka vad mycket mer jag är kapabel till förutom restaurangbranschen, och det känns väldigt roligt. 
Men jag tror ändå inte att jag är helt redo att "släppa" mitt restaurangliv- det är så pass speciellt...
Men där gör ju denna "corona-pausen" mig gott skulle jag säga ändå.
 
Nog med text!
Under allt detta överflöd av tid jag har haft så har jag så att säga återupptäckt mitt intresser för bakning. 
Jag har alltid velat baka mer bröd allmänt så det äer något jag har tagit tag i nu. Har aktiverat mitt konto påPinterest och via den plattformen hittat en hel del intressanta recept. Det får nog bli ett separat inlägg med mina favoriter so far! Men lite bilder från allt mitt bakande kommer iallfall här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Favoritfrallan från bandomen på släktträffar
 
 
 
 
Tekakor visade sig vara som vilket annat bröd som helst att baka!
Också en självklar favorit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så jar jag fyllt år också och då fick jag presentkort på blommor att införskaffa till balkongen. 
Mer om det i ett annat inlägg, då det blev en liten mini-flytt i mitt iallltihop också!  Det på grund av mittt nya (sommar)jobb.
 
Har fått upp ögonen för Dahlior och Trädgårdsnejlikor (bilden)
 
 
 
 
 
 
 

Theese days