0 Läs mer >>
Vårat - Emelies och mitt - mål för dagen var att åka till Fabriken - en kläd-och inredningsbutik i Sparreholm - och köpa fina saker att pimpa balkongen med. Nu är det ju balkongsäsong; faktiskt så började vi med frukost där i morse.
 
Och hittade fina saker gjorde vi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer definitvt spenderas många sena sommarkvällar här! Vi är högst nöjda med våra inköp och vår lediga dag.
 

Our day off

0 Läs mer >>
När det är konferenser på jobbet är det ku att jobba! Vi som jobbar frukost är nämligen de som ordnar med fika.
 
Fram tills nyligen har vi oftast haft fika som är köpt men nu är vårat nya mål att börja göra hembakat. Så det gjorde jag igår innan jag gick hem och idag använde jag det till en konferens på 50 personer. Jag gjorde kladdkaka och den blev jättegod. Det roliga är att skära upp, lägga upp fint på fat och sen - bäst av allt - dekorera!
Det kan vara allt ifrån att spritsa grädde eller tärna upp små, små bitar av jordgubbar.
Idag körde jag på grädde och chokladpraliner på kladdkakan, och till muffinsen , som sysns på bilden, grädde och citronmeliss. Konferensdeltagarna fick även ett fat med croissanter och citronmunkar plus frukt och grönsaksstavar med dip.

 
 
 
 
 
 
 
 

Konferens

0 Läs mer >>
När jag var riktigt hostig i vintras så tipsade min kollega mig att dricka te med honung och citron.
"Jag gillar inte te. Eller honung" sa jag. 
Men jag testade iallfall grönt citronte (och tillade några sockerbitar..) . wow. Jag gillar inte ens te men detta var riktigt gott! Men måste ha det med en halv citron och honung och socker. Det är verkligen effektivt mot hosta och halsont, men nu dricker jag det även för att det är gott! 

Lemon tea

0 Läs mer >>
Idag var jag ledig , sen en helg med jobb. Riktigt lyxigt att vara ledig på måndagar!
 
När jag är ledig brukar jag sova ut länge... Ibland kan det vara ända till 11, men oftast har jag svårt att vänja mig med sovmorgon och kan vakna utvilad redan kl 7.. Det blir ju lätt så när man går upp 4 vanligtvis...
 
Nåväl.
 
Idag sov jag till 10, sen åkte jag iväg till stallet! Jag och hon som äger hästarna fick oss en mysig ridtur i skogen, slapp regnet gjorde vi också.
 
 
 
 
 
Jag har nyligen börjat rida med westernsadel och det är ju så skönt. Det känns inte som att man sitter på en häst; det känns för bekvämt haha! Som att sitta på en stol typ. Bara...avslappnad. Sen känner man ju sig som en cowboy också såklart! Man skulle egentligen ta med systemkameran någon dag och typ ha på sig en cool klänning och några shyssta boots... Ja, det vore något.
 
Howdy!

Cowboy

0 Läs mer >>
Ja tisdagen denna vecka var en mycket angenäm dag. Både syster och jag var lediga så vi började med att geocacha. Vi hittade sex stycken. Vissa var svårare och vissa var superenkla och en hittade vi inte ens... Haha
 
På eftermiddagen hyrde vi mountainbikes och åkte ut till Lasätter utanför Svalsta. De skulle ha mountainbikeleder hade vi läst. Men det visade sig att de fortfarande var under konstruktion... Så vi cyklade en egen väg, lite trist med asfalt men vi hittade även några grusvägar och sen en skogsväg. I en uppförsbacke där i skogen tog jag i för att komma upp, och då när jag reser mig så ramlar pedalen av!! Haha åh... Inte fick vi dit den heller, den skulle skruvas på och vi tänkte ju "right and tight, left and loosy" men det visade sig att det är tvärtom just på cykelpedaler...Annars skruvas de upp när man cyklar. Regnade gjorde det också. 
 
Nu i efterhand är det ju hilarious men det tyckte vi minnsan inte när vi satt där i skogen och rabblade right and tight , left and loosy, om och om igen. ... 
 

Right and tight, left...

1 Läs mer >>
Med det menar jag bröd. När vi i trion (syskonen Enlund) var små tyckte vi att de såg ut som segelbåtar när de var uppskurna haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deliscious!
 
 
 
 Sail away!
 
 
 
 

Mammas segelbåtar

0 Läs mer >>
Vi kan väl börja denna fräsha,nya blogg med resan till Wien, Österrike, som jag gjorde nyligen med mamma och syster.
 
Vi åkte dit en torsdag och hem en söndag. Var på Spanska Ridskolan, tivoli, marknad, tog lite cacher och hade det allmänt trevligt.
Vi bodde på ett mysigt , litet hostel som hette Ruthensteiner. De hade ett kök, en superfin trädgård, ett allmänrum, piano och tillochmed en bar! Där var det även happy happy hour mellan 20 och 21 !
 
Bilder från resan
 
Stefansdomen/S.t Stephen´s Cathedral

 
 
 
 
 
 
 
Karlskirsche
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naschmarkt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Wien var en väldigt trevlig och mysig stad. Vi kom fram till att den var ungefär lika stor som, till ytan, Göteborg. Åker gärna tillbaka någon gång för att upptäcka mer och gå till de ställen vi inte hann med. Som tillexempel Schönbrunn Zoo och Donau - floden.
 
 

Wien

0 Läs mer >>
Ja hörrni tappra själar som följt med ända hit. Tycker förra bloggportalen är lite trist i sina designer så testar denna portal istället och gillar´t! Välkommna hit. Vi får hoppas att jag är lite mer aktiv här men det ska nog gå!
 
 
 
 
 
 

Nystart